glad i skelet laaget i bonbonland

Temaet

”De Dødes Dag” er en meget stor højtid i Mexico. Det er en fest for de døde, hvor man hylder både de afdøde og livet. Man kan sige, at deres sjæl for et par dage kaldes tilbage til de levendes verden for at nyde alle de ting, de holdt af, da de var i live.

Så måske sætter familierne deres livret på bordet og de spiser sukkerkranier. I nogle familier sætter man et skelet til bords, som den døde kan tage bo i under festen. Mange tager af sted til familiens gravsted, som udsmykkes med blomster, vokslys og fotografier. Kirkegården pyntes med stier med orange tagetes, som er de dødes yndlingsblomst og for at vise de døde vejen.

Det er en farverig tradition, som nogle kalder den mexicanske halloween.  Mange er klædt ud som skeletter med drabelig makeup og farvestrålende blomster i håret. Også børnene.

Der er også masser af dans og fantastisk stemning i gaderne. Men først og fremmest er det en hyldest til de døde slægtninge og venner.  

Vi er inspireret af De Dødes Dag (Dia de los Muertos), som vi kalder Skeletternes Fest. Vi har forsøgt at gøre det til vores egen med elementer fra vores tre tidligere års Halloween – nu tilført mexicansk inspireret stemning.  

Halloween i BonBon-Land i dagene 12.-20. + 26.-27. oktober 2019. Se program her.

KØB BILLET